DanielaStannarhär

DEMOKRATIA EI TOTEUDU EUROOPAN UNIONISSA KANSALLISELLA TASOLLA

  • Kuka maksaa verot? Suomi menettää 2,7miljardin verotulot vuositasolla.Tuskin EU Tuomioistuimen sakot yltävät sille tasolle.
    Kuka maksaa verot? Suomi menettää 2,7miljardin verotulot vuositasolla.Tuskin EU Tuomioistuimen sakot yltävät sille tasolle.
  • Rekkaprotesti.Fi delegaatio jätti vetoomuksen Kuljetusalan puolesta Suomen Eduskunnan puolueiden puheenjohtajille.
    Rekkaprotesti.Fi delegaatio jätti vetoomuksen Kuljetusalan puolesta Suomen Eduskunnan puolueiden puheenjohtajille.

 

Euroopan Unionia kohdanneen kriisin keskeisiä syitä on EU:n valtakoneiston byrokraattisuus ja jäykkyys suhteessa jäsenmaiden kansallisiin lakeihin, sekä vallan keskittyminen käytännössä vain yksittäisille henkilöille. Kaikkia jäsenmaita sitovia lakeja ja asetuksia laadittaessa ei myöskään ole riittävästi huomioitu valtioiden maantieteellisiä, kulttuurillisiä ja kansallisia eroja.  Tällaisissa tapauksissa EU direktiivejen pikkutarkka noudattaminen on usein täysin mahdotonta valtiollisella tasolla. Toisaalta EU:n eri asetusten tulkintoja ei ole arvioitu riittävässä määrin lisääämällä tarvittavaa joustovaraa.

Kuljetusalan ajautuminen Euroopassa täydelliseen kriisiin on yksi esimerkki siitä, kuinka EU:n massiivinen, pikkutarkka, byrograattinen ja jäykkä toimintamalli ei näe puilta metsää. Näin on tapahtunut myös Suomessa, jossa EU:n Tuomioistuimen uhkasakon säikäyttämä eduskunta äänesti voimaan kabotaasilain uudistuksen vastoin maan kansallisia etuja. Seurauksena tästä pienet ja keskisuuret kuljetusyritykset maassamme tulevat kaatumaan epätasa-arvoisessa kilpailutilanteessa ja jopa 100.000 koulutettua ammattikuljettajaa on vaarassa jäädä työttömiksi.

Hallituspuolueiden johto äänestystilanteessa käytti määräämäänsä puoluekuria hyväkseen, jonka avulla vain muutaman ihmisen ajamasta asiasta joutuu kärsimään koko Suomen kuljetusala. 

Yksittäiset kansaedustajat taas ovat puun ja kuoren välissä pyrkiessään noudattamaan EU:n päätöksiä ja toisaalta taas ajamaan kansallisia etuja. Poliittisella tasolla äänestyksellä tulee kuitenkin olemaan huomattava vaikutus puolueiden ja yksittäisten kansanedustajien kannatukseen  seuraavia vaaleja ajatellen. Suomen kansa ei unohda.

EU:n kabotaasi asetuksen sekava ja byrokraattinen pykäläviidakko toimii vain lakimiesten suunnitelmissa - ei käytännössä tien päällä, koska niitä ei kyetä toteuttamaan eikä valvomaan käytännön tilanteissa.

 

Daniela Stannarhär (Korpela)

European Lady Trucker

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Muuten samaa mieltä, paitsi tuosta suomalaisten muistamisesta. Sen takia nyky päättäjät tuntuu tekevän mitä haluaa, kun suomalaisen poliittinen muisti on 3kk. Nyt useammat tukeutuu Sdp ilosanomaan, unohtaen esim. sen että, Sdp oli lakkauttamassa liikkuvaa poliisia ja ollut tehtailemassa useampaa ei niin mukavaa päätöstä. Kreikan jutuistakin vois kirjottaa ihan kirjan.

Käyttäjän DanielaStannarhr kuva
Daniela Stannarhär

Samaa mieltä kanssasi. Toiset "leipääntyneet" poliitikot pelaavat vain omia pelejään. Onneksi eivät kuitenkaan kaikki.

Toimituksen poiminnat